Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Egedal Radikale Venstre

Publiceret

Pressemeddelelser 10. maj
2015

Flere hænder til børnene og bedre inklusion

Alle sten skal vendes og alle hellige køer slagtes, for vi skal sikre at vores børn får de bedste muligheder for en god start på livet, siger Rikke Mortensen, næstformand i børne- og skoleudvalget.

Egedal Kommune skal være et sted hvor det er fantastisk at have børn og et sted hvor børnefamilier har lyst til at bosætte sig. Det er ikke et urealistisk mål, men det kræver at alle tager arbejdstøjet på, at alle sten bliver vendt, og at man er klar til at slagte ”hellige køer.” Sådan lyder meldingen fra Rikke Mortensen (Rad.), næstformand i børne- og skoleudvalget, som reaktion på det markante forældreoprør i Egedal Kommune og den efterfølgende medieomtale af forholdene i daginstitutioner og skoler, hvor Egedal på landsplan skraber bunden når det handler om normeringer i daginstitutionerne, og også har åbenlyse udfordringer med en ordentlig inklusion af børn med særlige udfordringer.

”Det er alt sammen kritik, som Radikale har fremhævet i årevis, men der har ikke været lydhørhed hos flertallet i byrådet. Men det er ikke for sent, det kræver at alle nu yder en indsats”, siger Rikke Mortensen.

”Prioritering nummer 1 er flere hænder til vores børn, helst uddannede 70/30 opgjort i årsværk. Der skal være ekstra ressourcer til børn med særlige behov. Hvis vi vil inklusion og ikke pseudoinklusion så er det afgørende”, slår hun fast.

”Alle børn skal mødes der hvor de er og støttes i deres udvikling henimod at blive hele mennesker, der klarer sig godt i skolen og har gode sociale relationer. Vi har kun én chance for at give dem en god start.”

Rikke Mortensen lader forstå, at hun har bedt forældre og pædagoger om at prioritere og give deres ideer til hvad der skal gøres mere af, og hvad man mener er knap så vigtigt. Og hun er fuldt bevidst om, som det er blevet sagt fra flere sider, at det er en stor udfordring at finde pengene til det.

”Der skal stadig over en årrække findes midler til at løfte området. Men vi skal i gang nu”, siger Rikke Mortensen, der på debatmødet i Smørum blandt andet noterede sig, at forældrene gav opbakning til ideen om at forhøje taksten til daginstitutionerne. ”Det er et at de håndtag, vi må se på om der kan skrues på”, siger hun, og tilføjer, at borgerne skal inddrages i arbejdet: ”Den børne- og ungepolitik som står til en revision, skal udarbejdes i et tæt samarbejde med forældre, personale og andre interessenter.” Mvh Rikke Mortensen Byrådsmedlem Radikale Venstre Egedal